Få hjälp med sanering om skadan varit framme

, , Kommentarer inaktiverade för Få hjälp med sanering om skadan varit framme

Har du köpt ett hus och taket är av eternitplattor som gått sönder? Eller du kanske enbart vill byta ut det mot något nytt. Eternittak är bra så länge det inte går sönder men om olyckan varit framme och att de gått sönder kan det bli rent ut av skadligt.

Dammet i eterniten innehåller mikroskopiska fibrer som fastnar i lungorna och förstör dem. Det tar upp till tjugo till trettio år innan sjukdomen träder fram ifall du varit utsatt för asbest. Därför ska du vara extra försiktig med att hantera materialet. Men du behöver inte oroa dig så länge du inte exempelvis borrar i materialet.

Ta hjälp med saneringen

Du kan sanera själv om du vill men då behöver du läsa på hur du ska handskas med materialet när du ska sanera. Då behöver du använda skyddsutrustning som heltäckande overall samt munskydd. Du behöver även höra med återvinningsstationen i din kommun om hur du ska gå till väga för att kasta avfallet.

Materialet behöver ofta bli levererade i tjocka plastsäckar som även måste förslutas. Du behöver även kontakta återvinningsstationen i förväg innan inlämning. Därför är det smidigare att ta hjälp av ett företag som sköter saneringen. Går du i dessa tankar så ta en titt här för att läsa mer.